Gaver til graffiti-entusiasten

Julen er godt nok slut, men det betyder jo ikke at man skal stoppe med at give gaver. Der er tit en god anledning til at glæde en man holder af med en gave. Det kan være en fødselsdag, en konfirmation, en fest, osv. Og hvad kunne være bedre end noget der kan bruges til at skabe kunst i gaden?

Find en rigtige gave

Det her er mest for dig som kender en, der holder af at udøve sin kunst i gaden. Dog også til den kreative artist, der har hele verden som sin arbejdsplads.

Inden man skal i gang med at male, så skal man for det første have styr på det helt grundlæggende, og her kunne et grafittikursus måske være første skridt. Derudover så er det vigtigt at have styr på udstyret inden man går igang også.

Er man til grafitti på gaden, så er det en god ide at starte med en omgang maling på dåse, og her tænker jeg ikke på det billige knald der kan findes nede i byggemarkedet, men mere på noget kvalitetsmaling, det kan købes online og malerforretninger. Dog kan det for nogle virke grænseoverskridende at skulle købe maling i en fysisk butik, da det kan virke suspekt, alt efter det personale man møder.

Af gaveideer, for lige at vende tilbage til roden, så er selve malingen første skridt, dernæst så kan jeg anbefale at man giver nogle billeder af kendt og pænt grafitti, det kan oftest bruges som inspiration. Det skal heller ikke glemmes, at der er altid er muligheden for at øve derhjemme inden man tager ud i virkeligheden og giver den gas.

Hvem er gaven til?

Det er slet ikke sikkert at du kender en grafittimaler, det gør de færreste. Men er du en af dem som kender en aktiv artist, så er ovenstående god læsning. Især hvis artisten er spirende, og måske skal ud at male sit første værk.

Det kan dog ikke understreges nok, at grafitti ikke nødvendigvis kun er hærværk. Det kan gøres lovligt og det kan gøres super flot. Det handler om at finde de rigtige steder, som jeg også har skrevet om tidlgiere.