Top 5 kunstmuseer i verden

Det er måske de færreste af os, der decideret tager på ferie rundt i verden for at opleve de forskellige kendte kunstmuseer og gallerier. Men hvis du gjorde det, så ville du skulle tage forbi disse steder.

Hvis du er i en af disse byer, må du i hvert fald ikke snyde dig for denne oplevelse. Udover selve kunsten så er kunstmuseer også smukke i sig selv, da det altid er nogle ikoniske bygninger, da man gerne vil have, at det passer til den kunst, som man udstiller.

Louvre i Paris

Hvis du spørger almindelige mennesker om kunst, så vil de fleste nok nævne dette museum af flere årsager. Det har Mona Lisa, så der er altid vanvittige mange mennesker på museet, uanset, hvornår du er der.

Selve bygningen er fantastisk smuk, og den kan dateres tilbage til 1190. Det var allerede i 1793, at det blev brugt til kunst, men dog var det først i 1980’erne at hele slottet blev brugt som kunstmuseum.

Det gør også, at du kan bruge ufattelig lang tid på Louvre. Vi vil anbefale, at du i hvert fald sætter to dage af til at være herinde, fordi det er så smukt og fantastisk.

Der er alt fra kunstmalerier til historiske samlinger, så der er masser at se for alle.

Se mere på deres hjemmeside.

MoMA i New York

Et fantastisk museum som er det største af slagsen i vesten. Det gør også, at når folk er i New York City, så er det et must at se dette flotte museum.

De har værker af store malere som europæiske Botticelli, Rembrandt, Vermeer, Degas, Rodin.

Desuden har de en række antikke statuer fra både romerriget og det antikke Ægypten.

Du kan næsten ikke nå at se det hele, medmindre du bruger to hele dage. Desuden vil de have særudstillinger, så du bliver aldrig træt af at komme her.

Se mere på deres hjemmeside.

Rijksmuseum i Amsterdam

Holland er kendt for at have mange store malere i tidens løb, og derfor er det også et helt fantastisk museum, som du finder her. Der er mere end 900000 forskellige kunstobjekter. Med det menes der alt fra billeder til antikke ting.

Her finder du bl.a. malerier af Ruysdael, Frans Hals, Johannes Vermeer og Rembrandt.

Deres mest kendte maleri er Nattevagten af Rembrandt.

Se mere på deres hjemmeside.

Museo del Prado i Madrid

I den spanske hovedstad finder du Prado, som har malerier fra kunstnere som Francisco Goya, Hieronymus Bosch, El Greco, Peter Paul Rubens, Titian og Diego Velázquez. Det er et af verdens mest velbesøge museer, og hvis du tager på kunstudstillingstur i Europa, så skal du tage forbi Madrid.

Det er kongefamilien, som du kan takke for, at der er så meget smukt kunst, da det er dem, som har købt det meste, og selv i dag er de ansvarlige for museet.

Se mere på deres hjemmeside.

Galleria degli Uffizi

Selvom det ikke er et kunstmuseum men et galleri, så har vi her taget den med, da vi mener, at du bør se det. Hvis du er vild med renæssancekunst, så er dette et af de bedste steder at tage hen.

Grunden til, at de er et galleri, er, fordi deres fokus netop er på billeder, hvor de andre kunstmuseer har en række forskellige samlerobjekter. Vi vil mene, at du skal besøge det.

Der var mange andre, vi også kunne tage med, da der er så meget kunst i hele verden. Alle lande har stort set et museum for kunst, da kunsten fylder meget for mennesker.

Se mere på deres hjemmeside.