Tips til at finde det rette kunst til dit hjem

Der er mange ting, som du skal overveje, når du skal have kunst til dit hjem. For vores største problem er, at vi har begrænset plads, så vi vil anbefale, at du opstiller nogle parametre for, hvad du synes er god kunst.

For at hjælpe dig på vej, kommer vi her med nogle bud på, hvad du skal tænke over. Vi vil selvfølgelig anbefale, at du også opstiller dine egne parametre for, hvad et maleri eller et kunstobjekt skal kunne i dit hjem.

Men de her punkter kan gøre det lettere for dig, hvad du skal tænke over. Det er ting, som vi ved, har hjulpet mange andre, så vi vil da gerne dele det med dig.

Overvej hvor stort det må være

Ja, man siger, at størrelse ikke er alt, og når det kommer til kunst er der noget, der hedder for stort. Det skyldes, at du ikke kan købe et kæmpe maleri, hvis du kun lige har plads til det. Det kommer til at se mærkeligt ud i dit hjem.

Du skal overveje, hvor meget plads du rent faktisk har til kunst, da det afgør, hvad du kan købe. Du kan også overveje, om du skal have flere små kunstobjekter, eller om et stort gør dig mest glad.

Det handler om, at det skal passe ind i dit hjem og ikke stjæle alt fokusset, for dit hjem er ikke et kunstgalleri.

Kig også på denne video:

 

Køb noget du kan lide

Der er en uheldig tendens til, at mange førstegangskøbere ikke tør stole på sig selv. Derfor ender de med at lytte for meget til andre mennesker, som kalder sig eksperter. Du må godt lytte, men i sidste ende er det dig, som skal kigge på det hver dag.

Du skal derfor altid vælge noget, som du kan lide. Alt andet nytter ikke noget. Du bliver ikke glad i længden, hvis du kun har købt noget, fordi en anden person sagde, at det var flot. Du kan sagtens finde kunst, som du kan lide, og der vil altid være forskellige holdninger til det.

Kig på nettet

I dag har du gode muligheder for at finde kunst på nettet. Du kan derfor hurtigt sammenligne priser og se en masse forskellig kunst. På den måde kan du lettere finde noget, som du mener, passer til dit hjem.

Alle kunstnere bruger i dag et medie som Instagram, da de kan dele deres kunst. Der er ufattelig mange kunstnere, du derved kan følge. Start med at følg et par stykker, for så begynder Instagram og foreslå nogen, du kan følge. Start f.eks. med hende her.

Simpelt eller mange farver

Du skal finde ud af, hvad du gerne vil have af farver til dit hjem. Mange danskere går efter stilrene ting som sort og hvid. Men de sidste år er det blevet populært med nogle flere farver, så ens hjem ikke ser for ens ud.

Da mange har hvide vægge og lyse gulve, giver det en god kontrast, hvis du har noget kunst til væggene med masser af farve.

Men hvis du allerede har møbler osv. med farver, så kan det være en god idé med mere stilrent look til din kunst.

Gå til kunstarrangementer

Hvis du er førstegangskøber af kunst, så er det en god idé at tage til kunstarrangementer for at danne dig et indtryk af det hele. I starten vil du føle dig udenfor, medmindre du har læst op på det hele inden.

Men det skal du ikke være bange for. Langsomt begynder det hele at sidde fast, og så begynder du at vide mere om det hele. Når du når til det punkt, bliver det lettere for dig at finde god kunst.

I sidste ende handler kunst meget om at stole på sit instinkt, men det kræver, at du har sat dig ind i, hvordan det hele fungerer. Hvis du gør det, skal du helt sikkert nok kunne finde flotte ting til dit hjem.