Find kunst der er til at betale

Hvis du synes, kunst er for dyrt, så er dette guiden, som du har ventet på. For her vil vi give dig nogle gode råd til, hvordan du finder kunst, som du rent faktisk også kan betale.

For det er klart, at du skal være meget rig, hvis du skal have en Rembrandt eller en Picasso. Heldigvis findes der en masse anden pæn kunst, som du kan investere i, så det behøver heldigvis ikke være dyr kunst eller ingen kunst.

Der er mange gode alternativer til at finde kunst, som alle kan betale for.

Køb kunst for lokale

En rigtig god ide er, at du begynder at kende mere til din lokale kunstscene. For her er helt sikkert en masse nye kunstnere, som har billig kunst. Selv fremtidens store kunstnere er startet som fattige kunstnere, så du har en god mulighed for at gøre et scoop.

Begynd at gå til kunstarrangementer og bid mærke i, om der er en bestemt kunstner, som du godt kan lide.

Herefter kan du købe denne kunstners kunst, og du vil helt sikkert kunne finde nogle gode priser ind i mellem. Nogle gange kan du få et stort maleri til et par tusind kroner. Det er ret billigt, hvis du tænker over, hvor lang tid kunstneren har brugt på at skabe noget smukt.

Kig på internettet

I dag kan alle købe kunst fra hele verden, da der findes en række hjemmesider, hvor kunstnere kan sætte deres kunst til salg. På den måde kan du finde noget til en virkelig god pris.

Det er meget forskelligt kunst, og selvfølgelig vil det ofte være billigere, hvis du køber noget, som er printet fremfor et maleri. Ofte har kunstnere både lavet et print og et maleri.

Der er også en række kunstnere, som kun laver print. Vi kan anbefale en side som MintedGallery og Ideal Bookshelf. Men der findes masser af denne slags hjemmesider, så hvis du først begynder at dykke ned i det miljø, så vil du hele tiden finde flere af dem.

Det er bare med at gå i krig med det, og så finder du helt sikkert en masse fede hjemmesider, hvor du kan købe billigt kunst.

Mange af disse hjemmesider er tit placeret i USA, og det kan give nogle problemer med hensyn til told. Selv med told vil kunsten på disse hjemmesider stadigvæk være til at betale.

Når det kommer til prints, så kan du nogle gange få dem helt ned til 20$, så det er et sted, hvor selv den studerende kan være med.

Dyrere kunst – men stadigvæk til at betale

Hvis vi snakker dyrere kunst, som de fleste lønmodtagere stadigvæk kan betale, så er der en række gallerier rundt om i landet. Især i København finder du mange gallerier.

Aok.dk har lavet en god guide til, hvor du finder en masse kunst, som stadigvæk er til at betale.

Det fede ved denne guide er, at det er noget meget forskelligt kunst, du kan få fingrene i. Du skal dog regne med, at du skal slippe et par tusind kroner for mange af disse kunstværker. Nogle kunstværker kan komme helt op i over 20.000 kr., så dem regner vi ikke lige med her.

Blandt nogle af dem som vi godt kan lide, kan vi nævne Schäfer Grafisk Værksted, Kunsthandel Nina J. og Gallerie Gerly.

Du finder meget forskelligt kunst disse steder, og det er grunden til, at vi tror, at der er noget for alle. For på Schäfer Grafisk Værksted finder du mange af de store moderne danske kunstnere. Mest kendt er billeder af Michael Kvium.

Hos Kunsthandel Nina J. finder du kunstnere fra kunstnere fra 1920erne, 1930erne og 1940erne. 20’erne indtil Wall Street-krakket var en blomstrende periode for kunst.

Gallerie Gerly har meget forskellige kunst, som ejeren selv kan lide. Det kan være alt fra akvarel maleri til bronzeskulptur. Det giver nogle fantastiske muligheder til ens hjem, at man kan få så meget forskelligt.

Med denne guide i tankerne bør du kunne finde noget kunst til dit hjem, uden at du skal bruge alt for mange penge på det. Du skal huske på, at god kunst, er det kunst, du kan lide.