Hvor kunst og humor mødes

Det her bliver en lidt anderledes post, og noget jeg ikke har lavet før. Det skal handle om kunst og humor, eller rettere jeg vil dele min passion for sjove facts med dig. Det hele behøver ikke nødvendigvis være gravalvorligt. Der skal være plads til lidt sjov ind i mellem.

Meget viden kan være ubrugeligt og meget kan være noget vi kan bruge til noget. Det jeg vil komme lidt ind på her, i min lidt anderledes post, er hvad der kan være ubrugelig viden.

Lad mig starte fra toppen af og tage hul på bylden, så at sige:

Her i Danmark har vi en tendens til at være ganske forudsigelige, alt fald i en del sammenhænge. Et af de sammenhænge er når der tales om farver og værktøj. Hvis jeg nu bad dig nævne en farve og dernæst et stykke værktøj, så er chancen for at svaret er “hammer” og “rød” ganske stor. Rød fordi det er vores farve i flaget og hammer fordi det er vores nationalværktøj, så at sige. Det er det stykke værkstøj de fleste danskere har i deres hjem, uden tvivl. Meget sjov, og lidt speciel fact. Nu er farven rød også en af mine favoritter, da den kan bruges til rigtige meget, når vi taler kunst.

Et redskab jeg gerne bruger når min kunst skal skitseres, er blyanten. Et billigt og fantastisk godt redskab. Det er let anvendeligt og fås næsten alle steder. Spørgsmålet er nu: Hvad bestod de første blyanter af? Det er et spørgsmål jeg ikke selv kan svare på, men jeg vil prøve. Mit bud ville være bly, i ordets korte og simple form. Sandheden er dog en anden. De første blyanter bestod f tynd grafitstift, hvor der var viklet snor eller dyrskind rundt om. Datidens kunstnere havde det muligvis lidt svære når det kom til at spidse sådan en krabat.

Til sidst en knapt så seriøs fact. Den handler om vores venner på den anden side af atlanten, nærmere bestemt amerikanerne. I USA er alt som bekendt større, og man bruger gerne mere af alting, så hvorfor ikke også papir? Det oplagte spørgsmål i den sammenhæng er så hvor meget papir en amerikaner i snit bruger? Jeg bruger i forvejen mere end gennemsnittet, men hvad med en amerikaner+ Svaret 341 kg OM ÅRET! Det er rigtig meget papir, umiddelbart noget mere end hvad jeg er i stand til at forbruge, hvilket kommer meget bag på mig..

Jeg håber I kunne lide min lidt anderledes post! Ellers må I skrive med ris/ros.