Start med at lave graffiti lovligt

Der er mange måder hvorpå man kan lave grafitti og de fleste vælger desværre at lave det ulovligt, men hvorfor egentligt? Der findes mange muligheder for at lave grafitti lovligt eller alt fald uden det er til gene for “lærredernes” ejere. Det hedder sig om du maler på en nypoleret betonvæg eller nede i tunellen hvor det i forvejen ligner farveladeland.

Find stederne

I de fleste storbyer er der hele områder, hvor grafitti er meget hyppigt og hvor det groft sag er lovligt at lave det, men ikke helt. Så længe man vælger at genere andres ejendom eller andet ved at male grafitti, så gør man sig skyldig i en forbrydelse. Dermed ikke sagt at der falder mange års straf, men jeg ved at bl.a. DSB slår ekstremt hårdt ned på det.

Her i København findes der en del områder i nordlige bydele som Nørrebro og Biespebjerg, hvor grafitti ses hyppigt, omend det ikke er anerkendt som værende lovligt. En måde du kan spotte det på, er at se på typen af grafitti. Er det Jens nede fra ghettoen, der har lavet et super grimt tag, med lilla spraymaling, kan du næsten være sikker på det ikke er velset i området. Er der i stedet tale om detaljeret kunst, så at sige, hvor der er malet noget flot på en egnet overflade, så er chancen for at det er velset større.

Det bliver først ulovligt i det øjeblik du maler på en andens ejendom uden samtykke. Har en forering eller husejer eller en helt tredje, stillet en væg e..l. til rådighed, så kan du måle helt lovligt. På Christiania i København, har flere husejere sag OK til graffiti, da det netop er pænt og vel udført.

Herunder kan du set eksempel på flot graffiti, noget jeg mener bør betegnes som kunst.

På billedet er der tale om noget meget flot, men også meget omfattende graffiti, der ikke  er malet natten over. Jeg tænker naturligvis på den store mand, der tysser. Den slags er flot, og kan gøres flot, hvis det laves over længere tid. At man så har valgt at vandsire det lidt med de grimme tags i bunden, er en anden sag.

Forhør dig i lokalområdet eller endnu bedre, gå på opdagelse og find dit eget spot, hvor du uden at genere folk og helst lovligt, kan lave din kunst!