Få finansieret din kunst

Når kreativiteten er høj er noget af det første man glemmer tit økonomien. Selve økonomien er ofte et svært emne for mange kunstnere og det bedste tip må være at få professionel hjælp og huske at for at få kunstnerisk frihed, skal der også være økonomi til at tingene hænger sammen. Så kan det godt være at det gode projekt dækker underskudet på det næste hvor økonomien ikke helt hang sammen, men er der ikke penge får man ikke den frihed hvor magien skabes.

Mange kunstnere har ikke store midler stående, så de er nød til at låne når der skal udvikles store projekter, kunden betaler nemlig først når der afleveres. Det skal du bare huske at tage forbehold for i prisen, det kan du f.eks. gøre ved at se på denne låneberegner: https://bluelobster.dk/laaneberegner.html der kan hjælpe dig med at beregne hvor meget ekstra du skal tage for at lægge de 100.000 ud 12 måneder før du får betaling fra kunden.

Min erfaring er at de fleste godt kan forstå at de skal betale 5000 ekstra hvis de først vil betale når der leveres og når de får mulighed for at spare pengene ved at betale nu er der også mange der er villige til det. Det gælder nemlig om at gøre dem opmærksomme på at det ikke er gratis at låne penge og så lade dem selv vælge hvad de helst vil.

Et andet alternativ er at sende fakturaen tidligt i forløbet, med en lang fakturatid og sælge den på en fakturabørs. Her kan du typisk slippe med en lidt lavere rente og få pengene med det samme.